typo3 typo3 konference amsterdam

Anden og sidste dag af den årlige TYPO3 konference startede som sædvanligt med en Keynote, som i år var en fremvisning af den opkommende TYPO3 v.7.

Her blev der vist, hvor meget der er sket de seneste 12 måneder, og mange nye funktionaliteter som ny og dobbelt så hurtig backend, der også er fuld responsive, så den kan benyttes på tablets, var blandt de nye punkter i TYPO3 v.7 – Release teamet bag v.7 gav et godt indblik i ikke mindst, hvad der er opnået de seneste 12 måneder, men også hvordan der er blevet bedre struktur i core-teamet, så fremtiden for TYPO3 ser meget positiv ud.

Et par oplæg gik på brugen af temaer i TYPO3, som man nok i dag bedst kender fra Wordpress. Der bliver i øjeblikket lagt mange kræfter i udviklingen af systemer til at håndtere dette, og der vil i den kommende tid komme spændende muligheder på denne front.

Også inspiration til server/performance optimering var på programmet, og her var det dejligt at få bekræftet, at vores setup på denne front er det rigtige. Der blev dog også tid til et par performance tips, som vi skal hjem og teste af på vores setup.

Sidste oplæg var et kig ind i fremtiden og på version 8, som er sat til udgivelse i april 2017. Oplægget havde meget fokus på at forsætte de gode ting, der er opnået det sidste år, og ikke mindst at vi alle i TYPO3 fælleskabet skal tage ejerskab og bidrage med det, vi har mulighed for.

Vi pakker nu kufferten og drager igen mod nord med rygsækken fyldt af inspiration, tips og ikke mindst fornemmelsen af, at der er fuld fart på TYPO3 udviklingen, som beskrives bedst med denne tagline fra dagens Keynote: TYPO3 – We’re still here… and better than ever before