1. I kolonne 1 foregår navigering mellem hovedgrupperne i Typo3. I menuen her ser du bl.a. et link kaldet ”Side”. Det er f.eks. her, du skal trykke, hvis du ønsker at redigere i nogle af sitets sider.?
  2. Alt efter hvilket punkt der er valgt i kolonne 1, navigerer man her inden for den valgte kategori. I eksemplet ovenover, er hovedkategorien ”Side” valgt (i kolonne 1). I kolonne 2, navigerer man herefter mellem de sider der er på websitet. Dette kaldes også sidetræet.?
  3. Kolonne 3 er selve arbejdsområdet. Her bliver alt input indtastet – det kunne f.eks. være en ny sides navn eller indholdet på selve siden. Indholdet i kolonne 3 afhænger således også af, hvad du klikker på i kolonne 2.

OBS: TYPO3 er et stort system. I ovenstående skærmbillede vises der kun et begrænset antal menupunkter. Hvis man loggede på som administrator, ville der være endnu flere muligheder i kolonne 1. Det er administratoren, som kan oprette redaktørprofiler og administratoren kan ned til mindste detalje bestemme, hvilke moduler og felter en redaktør og du skal have adgang til. Du kan derfor ikke regne med at skærmbilleder i denne vejledning præcis svarer til dit eget websites skærmbilleder.