Gå til hoved-indhold

Hvad er TYPO3 - udover det nemt, hurtigt og effektivt

TYPO3 er et dansk udviklet CMS, som blev født i 1998, og som siden da har udviklet sig til at blive en stor og seriøs spiller på markedet til entreprisemarkedet. 

TYPO3 Logo

TYPO3 er et gratis Open Source produkt, anerkendt og benyttet af store multinationale koncerner, organisationer og privatpersoner til at lave websites og intranet mv. TYPO3 dækker alle behov fra små websites med 10 - 15 sider og op til websites med 1000-vis af sider.

Systemet er opbygget af moduler, som gør det legende let at tilføje ny funktionalitet. Modulerne udveksles på ægte open source-manér via et online-bibliotek. Med få klik med musen har man adgang til et væld af udvidelsesmoduler fra webudviklere over hele verden. 

Når man har valgt TYPO3, har man samtidigt valgt en webløsning, som kan vokse med virksomhedens behov.


TYPO3 Screenshot

CMS System - Hvad er et CMS?

CMS står for Content Management System eller på dansk: Indholds-administrations-system. Det er altså et program, der gør det nemt at organisere og redigere din hjemmeside.

TYPO3 Screenshot

Ingen licensomkostninger

TYPO3 er gratis. Du skal altså ikke betale nogen form for licens for at bruge programmet, og har tillige frie hænder til at ændre i kildekoden!

Vores TYPO3 Team

Vi står altid klar til at hjælpe dig gennem dit TYPO3 projekt. Kontakt os for et uforpligtende tilbud.

Kontakt os

Vores TYPO3 team står klar til at hjælpe dig

Søren Guldbæk Olsen

CEO Kundekontakt

Direkte: +45 9840 7602
Mobil: +45 2099 9469
Email: sgo@slet-dette.idefa.dk 

LinkedIn Google+ Facebook

TYPO3 Spørgsmål?

Udfyld nedenstående formular, og vi vil besvare dit TYPO3 spørgsmål - du er naturligvis også velkommen til at kontakte os pr. telefon.

Dansk udviklet TYPO3 CMS System

TYPO3 er et Open Source-program baseret på gennemtestede og markedsførende åbne standarder kendt for sikkerhed, hastighed og stabilitet. Danskeren Kasper Skråhøj startede TYPO3 projektet op i 1998.

  • Over 500.000 løsninger implementeret
  • Over 100.000 udviklere
  • Over 2000 implementeringspartnere
  • Over 5000 moduler er udviklet


100 procent rendyrket Open Source - med alle fordelene og der er mange:

  • En administration til alle sider og platforme (mobil, tablets, desktop, Facebook)
  • Ubegrænset antal hjemmesider (flere sider og domænenavne)
  • Opret ubegrænset antal sider af ubegrænset antal redaktører 

Med kommercielle systemer, kan omkostningerne til licens hurtigt løbe op, efterhånden som du tilføjer indholdsredaktører og software udvidelser, servere og databaser. Med Open Source licensmodellen, kan du minimere udgifterne til dine investeringer.

De penge, du sparer på licensomkostninger, kan du investere i noget, som betyder langt mere for din forretning - design, brugervenlighed og funktionalitet. Ved at hyre et professionelt firma til at skræddersy din virksomheds Content Management System og træne dine redaktører, vil du komme godt fra start og spare penge fremover.

Skal IdeFA Gruppen hjælper dig med din næste TYPO3 opgave?

Highlights - Fordele ved TYPO3

At vælge et CMS kan være en lang og krævende proces, eftersom der er et meget stort antal systemer til rådighed. Alene i Europa findes omkring 500 systemer at vælge mellem. Et skridt på vejen mod at danne sig et overblik over, hvilket CMS man skal vælge kan være at skitsere en model som denne:

Uanset om du skal håndtere indholdet i en stor eller lille virksomhed, en uddannelsesinstitution eller en ikke-kommerciel organisation, kan vi udstyre dig med en løsning, som imødekommer alle behov. Du behøver ikke længere at stille dig tilfreds med et kostbart ejendomsbeskyttet CMS med få muligheder. 

TYPO3 Skærm

Stort udvalg af funktioner

TYPO3 er i årenes løb vokset og blevet udvidet med stor hastighed på baggrund af mødet mellem kunder og slutbrugere. Nogle af verdens dygtigste programmører og bureauer har en blivende interesse i udviklingen af TYPO3, og har på den baggrund dannet et stærk fællesskab til at imødegå disse behov.

Modulopbygget

Når nye ideer opstår bliver de åbent diskuteret i gruppen, og hurtigt integreret i den næste version af softwaren eller bygget ind i et modul. Fællesskabet styrer produktet og TYPO3 blomstrer takket være holdindsatsen.  

Fordi TYPO3 er opbygget af velbeskrevne moduler kan udviklere hurtigt skabe deres egne udvidede moduler, og dele dem gennem et centralt lager tilgængeligt for fællesskabet. Over 800 moduler er frit tilgængelige i dag, mens mange andre er på planlægningsstadiet. Med et klik på en knap kan du installere nye systemer som fx webshop, galleri, dokumentationslager, søgemaskiner, login bokse, nyhedsbreve og mange flere.

Kan du ikke finde det du skal bruge, kan du skabe det, eller få det skabt, da TYPO3 udstyrer dig med et framework til at opbygge egne funktioner. Kickstarter-funktionen giver dig mulighed for hurtigt at udvide databasen med en platform til dine egne data og giver mulighed for en prøveudvidelse, som kan redigeres i PHP. Udviklere kan få adgang til kernen API online på typo3.org/documentation/api/

Brugbarhed

Et CMS kan kun opnå succes, hvis indholdsredaktører og administratorer er villige til at benytte det. Derfor er anvendeligheden et meget væsenligt argument, når man vælger et system. For det meste er man desværre nødt til at vælge mellem et CMS, som er nem at anvende, eller et komplekst som har den funktion, der er behov for.  

Med TYPO3 behøver du ikke at træffe den beslutning, fordi softwaren allerede indeholder begge muligheder. For administratorer tilbyder TYPO3 en guide til at skabe sider baseret på HTML skabeloner eller en serie af skabeloner. Du angiver, hvor du ønsker at indhold eller menuer skal stå. Du kan yderligere udvide skabelonerne med et veldokumenteret skriftsprog kaldet TypoScript. Dette giver dig værktøjer til at få adgang til dine data på forskellige måder. Ikke alene findes der en guide til at lave skabeloner, men der er et tilsvarende værktøj, hvor du kan skabe dine egne extensions, kaldet Extension Kickstarter.  

Mens det kan tage tid at lære alle aspekter af dette komplekse system, er det meget enkelt at lave en basis side, eftersom manualer er til rådighed på typo3.org. TYPO3 er hurtig at lære for indholdsredaktører (fra 3 minutter til et par timer, alt efter opsætningen), og der er mange hjælpeværktøjer til rådighed. TYPO3 er et browserbaseret CMS, som kører på platforme som Windows, Mac eller Linux og er kompatibel med langt de fleste browsere (Firefox, Internet Explorer, Opera, Safari o.lign.). Med få begrænsninger på, hvad redaktører kan anvende til redigering af siden, kan nye initiativer nemt integreres med den eksisterende multi-platform.  

Der er to måder at redigere i TYPO3. På selve websiden, "frontend" og gennem softwaren "backend".

Tekst bliver redigeret ved hjælp af velkendte ikoner. Du kan klippe og indsætte tekst og billeder fra et program som MS Word og indsætte i TYPO3´s redigeringsvindue. Billeder kan skaleres automatisk. Indhold kan indstilles til at skjule eller vise bestemte data, og kan begrænses til bestemte brugere eller grupper. Redigering i frontend tillader redaktører at lave ændringer direkte på en side. Du kan navigere gennem siden, lave hurtige opdateringer og moduler ved at benytte værktøjslinjen nedenfor hvert indhold.  

Backend tilbyder flere avancerede redigeringsfunktioner- og værktøjer. Redaktører kan skabe sider og indhold, klippe og indsætte ting ved at benytte flere clipboards, flytte tekst, indsætte sider eller serier af sider, søge efter bestemte ord eller tekst i systemet, se logfilen, tilføje en oversættelse, få adgang til opgavecenteret etc.  

Ulig mange CMS'er, placeres siderne overskueligt i backend i et sidetræsformat, hvilket giver et fantastisk overblik. Redaktører vil være i stand til hurtigt at finde aktuelle sider. De kan tilmed lave genveje med adgang til sider, som redigeres ofte. Efterhånden som sider flyttes eller slettes, vil menuer automatisk blive opdateret i henhold til opdateringerne.

Pris og Licens

TYPO3 er et Open Source system. Programmet distribueres gratis under GPL Licens og er gratis at downloade. Med kommercielle systemer kan omkostningerne til licens hurtigt løbe op, efterhånden som du tilføjer indholdsredaktører, softwaremoduler, servere og databaser. Ingen af disse omkostninger findes med TYPO3.  

Med modellen for Open Source licens kan du minimere dine investeringer, hvilket forøger dine ROI (Return Of Investment) over samme periode.  

Udover den økomomiske fordel ved at benytte Open Source, har du også friheden til at vælge. Med tilsvarende kommercielle systemer kan du ikke ændre sofwaren, indbygge tillægsfunktioner og selv kontrollere dine data, fordi du er fastlåst af en kontrakt, som ikke tillader dig at gøre det. Efterhånden som nettet ændrer sig, vil du ikke være i stand til at ændre tilsvarende i kommercielle løsninger. I stedet er du overladt til velvilje fra det firma, som udviklede softwaren. Der er tusinder af CMS'ere til rådighed idag. For disse software virksomheder er det ikke ualmindeligt, at de ophører uventet. Dermed risikerer du at stå med et dyrt CMS, som du ikke længere kan bruge og hvor udgifterne ved at overføre dine data til et nyt system, kan være meget store.  

Ved at vælge TYPO3 kan du heldigvis undgå den situation. Du vil ikke alene kunne nyde fordelene ved et veletableret system, som har været på banen i årevis, men du vil også kunne finde støtte i et større udviklingsfællesskab. Du kontrollerer selv alle aspekter af systemet fra starten.

Frihed til at udvide og tilpasse

Ethvert Content Management System er en stor investering i tid og penge.

Når du går over til et CMS, har du behov for support på den i årevis. Derfor er du nødt til at beskytte din investering fra starten. Når dit foretagende vokser, vil du sikre dig, at dit CMS kan vokse med. Fx har en detailbutik benyttet TYPO3 til vedligeholdelse af en simple hjemmeside. For nyligt besluttede de at starte på e-handel, og vil nu udvide deres forretning på hjemmesiden. 

For at løse dette problem, downloadede og installerede de "Shop Extension" fra TYPO3 lageret. De blev klar over, at de havde behov for at tilføje et nyt område til produktinformationen, hvorfor de tilføjede en yderligere udvidelse, som modificerer "Shop Extension". Heraf ses, hvordan TYPO3 kan vokse med forretningsbehovet. Fordi TYPO3 er Open Source og opbygget med moduler, var forretningen i stand til at tilpasse sine behov ved at tilføje software. 

Stor kundegruppe

TYPO3 er blevet brugt til et uendeligt antal websider verden over, og er, ifølge Google, verdens bedst kendte Content Management System. Med over 20.000 registrerede udviklere på typo3.org, er du i godt selskab, samtidig med at du lærer om og benytter systemet. Du kan tilslutte dig rækken af andre selskaber, som bruger TYPO3, fx Philips, EDS, Volkswagen, General Electric, Stanford University, MGM Home Entertainment, 3M, New York Times, Lufthansa, Ford, T-Online og Samsung.

TYPO3 - en af de hurtigst voksende CMS'er

De senere år har markedet udgjort en vedvarende vækst for TYPO3. Det er ikke længere et eller andet Open Source CMS. I stedet har TYPO3 udviklet sig til et CMS, som konkurrerer med de mest kommercielle kvalitetssystemer. Hvis man kigger på referencerne, modulerne og udviklerne indenfor fællesskabet, vil du opdage, at det ikke kun er Europas ledende CMS, men et system, som hurtigt spredes til den øvrige verden.

Læs mere om TYPO3 Programmering

 

 

Lille udvalg af over 5000 TYPO3 moduler

Med mere end 5000 moduler, der kan implementeres på hjemmesider lavet i TYPO3, sikrer man et fremtidssikret system.
Der betales ikke for selve modulet, men kun for den tid det tager at installere og tilpasse dem.

Nyheder
Funktion som gør det muligt at oprette nyheder på hjemmesiden med kategorier, arkiv etc.

Nyhedsbrevmodul - Udsend nyhedsbreve til dine interessenter
Nyhedsbreve giver mulighed for at udsende elektroniske nyhedsbreve til dine interessenter. Du kan dermed få direkte, online one-2-one kommunikation mellem dig og dine kunder. Du har mulighed for at oprette flere modtagerlister.

Du er her, funktion
Viser altid hvor på siden man befinder sig.

Søgefunktion - Søg efter specifikke ord på dit website
Søg giver en bruger mulighed for at søge efter specifikke ord. Dermed bliver det meget lettere for brugerne at finde præcis, hvad de leder efter.

Extra Typo3 Søgemaskineoptimering
Søgeord + tekst til søgemaskiner. Endvidere laver vi URL'en om til søgemaskinoptimering. Dette giver gode muligheder for indeksering og en høj placering på de store søgemaskiner, som for eksempel Google.

Printfunktion
Viser et udskrift venligt layout af hjemmesiden.

Sprogmodul
Giver mulighed for opsætning af 42 sprog.

Tip-en-ven
Giver muligheden for at sende den side man står på til en ven/kollega via e-mail.

Spam beskyttelse af e-mails
Forhindrer spamrobotter i at opfange e-mail adresser.

Intranet/extranet for medlemmer
Opret lukkede afsnit på din webside, som kun specifikke brugere kan benytte
Extranet/Intranet giver mulighed for at oprette lukkede sektioner på din webside, som kun specifikke brugere kan benytte. Dette giver en høj grad af merværdi for samarbejdspartnere, og du kan let knytte tættere relationer mellem dig og omverdenen.

Bannermodul
Giver mulighed for at placere bannere på siden og se statistik over visninger og hits.

Medlemsdatabase
Gør det muligt at søge alfabetisk, efter søgeord eller fritekst efter medlemmer. 
Medlemmerne kan selv vælge søgeord, samt redigere i deres oplysninger.

Arrangementskalender - Informer online om kommende aktiviteter
Aktivitetskalender giver mulighed for at informere online om forskellige aktiviteter, både internt og eksternt. Ind- og udløbsdatoer sikrer, at din aktivitetskalender altid er opdateret.

Afstemning
Afstemning oprettes let, og de giver en højere grad af samspil med dine besøgende. Afstemning foregår ved afkrydsning.

Spørgeskema - Opret online spørgeskemaer
Spørgeskemaet giver mulighed for at oprette online spørgeskemaer til hurtige opinionsundersøgelser. Spørgeskemaer oprettes let og kan udskrives i Excel ark m.m.

Billedgalleri 
Præsenter dine billeder på webløsningen ved hjælp af en Thumbnail-oversigt.

Webshop
Med Typo3 Shop kan der laves en online butik på din hjemmeside. Modulet indeholder flere avancerede funktioner. Når dine kunder har afgivet en ordre på din hjemmeside har de mulighed for at følge med i ordreprocessen. Der er også mulighed for at koble din online butik sammen med Quickpay betalingsgateway, hvilket gør at dine kunder betale online.

Webblog
En weblog er en online journal eller nyhedsbrev hvor forfatteren (populært kaldet bloggeren) kan udtrykke sine meninger. En webblog giver typisk læserne mulighed for at kommentere forfatterens indlæg.

Flash slideshow
Gør din side mere spændende med et Flash slideshow, du opretter et slideshow ved at tilføje billeder, og herefter vælger du den overgangseffekt du ønsker.

Lightbox
Billeder popper op i et smart vindue og baggrunden fades. 

Velkommen til Danmarks bedste TYPO3 Hosting

Søren Guldbæk Olsen

CEO Kundekontakt

Direkte: +45 9840 7602
Mobil: +45 2099 9469
Email: sgo@slet-dette.idefa.dk 

LinkedIn Google+ Facebook

Få en demo af TYPO3

Udfyld nedenstående formular, og vi vil kontakte dig snarest med henblik på en demo af TYPO3 og dets muligheder.