Den 11. udgave af TYPO3-konferencen finder i år sted i Amsterdam, hvor udviklere og marketingsfolk fra hele verdenen er samlet og diskuterer TYPO3 fra morgen til aften. Vi sender i år Morten og Søren afsted for at samle inspiration, komme med input fra Nordjylland og deltage aktivt i den forsatte udvikling af TYPO3.

Med over 30 foredragsholdere i løbet af de to konference dage, så er der noget for enhver smag indenfor sociale medier, markedsføring, drift og udviklingen af TYPO3.

Jeg ser specielt frem til dag 2 ”Future Day”, hvor der er fokus på fremtidens TYPO3. Det ser rigtigt spændende ud, fortæller Morten Haggren.

”Det ser ud til at blive en meget spændende og lærerig konference med mange gode fordragsholdere  fra TYPO3 Communitiet, og så er der som noget nyt i år også et Award-show, hvor de bedste TYPO3-løsninger verden over bliver fremhævet, smiler Søren Guldbæk Olsen, partner i IdeFA Gruppen som selvfølgelig også ser meget frem til Future Day og håber, at IdeFA Gruppen næste år har et par hjemmesider med.

Konferencen afholdes 21. og 22. oktober i Amsterdam, og vi regner med at få nogle live-reportager direkte fra Amsterdam, som vi bringer på de sociale medier, så alle interesserede kan følge med.

Business Day

Første dag på den årlige TYPO3 konference her i Amsterdam er veloverstået med mange spændende oplæg med fokus på forretning og ikke så meget ”kode” – overskriften på dag 1 var ”Business Day” og emner som Big data, Omnichannel, Content strategy, Social media, Agile project management og meget mere var på programmet. Et spændende oplæg, som også lagde op til dagen i morgen, omhandlede TYPO3’s konkurrenter og fremtid.

Mange rigtige spændende input kom der frem her.

Dagen sluttede af med et nyt tiltag, nemlig TYPO3 Award, hvor ”toppen af poppen” af TYPO3 sider blev hyldet. En ganske sjov og inspirerende event.

I morgen hedder overskriften ”Future Day” og har mere fokus på TYPO3’s kode og fremtid.

Vi ser frem til endnu en spændende og lærerig dag i Amsterdam.

Lidt billeder fra Amasterdam

We’re still here… and better than ever before

Anden og sidste dag af den årlige TYPO3 konference startede som sædvanligt med en Keynote, som i år var en fremvisning af den opkommende TYPO3 v.7. Her blev der vist, hvor meget der er sket de seneste 12 måneder, og mange nye funktionaliteter som ny og dobbelt så hurtig backend, der også er fuld responsive, så den kan benyttes på tablets, var blandt de nye punkter i TYPO3 v.7 – Release teamet bag v.7 gav et godt indblik i ikke mindst, hvad der er opnået de seneste 12 måneder, men også hvordan der er blevet bedre struktur i core-teamet, så fremtiden for TYPO3 ser meget positiv ud.

Et par oplæg gik på brugen af temaer i TYPO3, som man nok i dag bedst kender fra Wordpress. Der bliver i øjeblikket lagt mange kræfter i udviklingen af systemer til at håndtere dette, og der vil i den kommende tid komme spændende muligheder på denne front.

Også inspiration til server/performance optimering var på programmet, og her var det dejligt at få bekræftet, at vores setup på denne front er det rigtige. Der blev dog også tid til et par performance tips, som vi skal hjem og teste af på vores setup.

Sidste oplæg var et kig ind i fremtiden og på version 8, som er sat til udgivelse i april 2017. Oplægget havde meget fokus på at forsætte de gode ting, der er opnået det sidste år, og ikke mindst at vi alle i TYPO3 fælleskabet skal tage ejerskab og bidrage med det, vi har mulighed for.

Vi pakker nu kufferten og drager igen mod nord med rygsækken fyldt af inspiration, tips og ikke mindst fornemmelsen af, at der er fuld fart på TYPO3 udviklingen, som beskrives bedst med denne tagline fra dagens Keynote: TYPO3 – We’re still here… and better than ever before.