Skræmmer I kunderne væk?

06.05.2019 - IdeFA Nyt TYPO3
Apple er gået med i kampen om et sikkert internet. Har man iOS eller MacOS vil man opdage at nogle hjemmesider på Safari er ”Not secure” eller ”Ikke sikker”.

Google Chrome og Firefox har længe kæmpet om et mere sikkert internet. I deres browsere er man derfor blevet mødt med en hængelås med en streg over, hvis siden ikke har været udstyret med et SSL-certifikat. Apple er nu gået med i kampen og viser teksten ”ikke sikker” på både mobil, tablet og PC, hvis hjemmesiden ikke har SSL-certifikat.

Dansk Online Index: Danskernes brug af browsere i marts 2019

  • 55% af PC-brugere, benytter Google Chrome
  • På mobilen benytter 39,8% Google Chrome og 45,2% benytter Safari
  • På tablet er det 76,9% der benytter Safari

Hjemmesiderne er ikke blevet mere eller mindre sikre. Apple har heller ikke varslet nye krav til hjemmesiderne med deres nye opdatering. Men som forbruger er det ikke betryggende at komme ind på en hjemmeside, hvor der står ”ikke sikker”. ”Ikke sikker” beskeden og hængelåsen med streg over, indikere at hjemmesiden benytter HTTP i stedet for HTTPS.  

Hvad er det lige et SSL-certifikat gør?

Kort fortalt er det kryptering af information mellem afsender og modtager. Det betyder, at andre ikke kan opsnappe informationer og udnytte dem til andre formål end tiltænkt.

Det betyder at jeres kunde kan verificere, at jeres webbutik tilhører jeres firma. Sidens identitet bliver altså bestemt og sikrer, at jeres kunder ikke indtaster informationer som kreditkort, cpr-nummer og telefonnummer til en falsk side, der udgiver sig for at være jeres.

Det er derfor et godt råd ikke at benytte hjemmesider uden HTTPS, når du shopper online. Hjemmesider og apps der håndterer personlige oplysninger, bør have et SSL-certifikat, for deres kunders sikkerhed.

Hjemmesider hvor man ikke skal logge ind, såsom nyheds- og informationssider samt blogs, er det ikke nødvendigt. Men grundet signalværdien i teksten ”ikke sikker”, kan det dog være givet godt ud alligevel.